25 juni 2024
19:00

Höreda GIF

Referat: Bälaryds IK - Höreda GIF

A-laget förlorade hemmamatchen mot Höreda GIF med 0-1 (0-0). Detta o en spelmässigt jämn match som absolut kunde ha slutat oavgjort. Vi höll spelet bra uppe och hade en del fina lägen att göra mål, varav Viktor Josefssons rena friläge i mitten av andra halvlek, var det allra vassare. Då var ställningen fortfarande 0-0 och hade vi förvaltat friläget hade matchen kanske slutat annorlunda. Men sett över 90 minuter var problemet denna kväll att vi skapade för lite matnyttigt framåt. Med all respekt för Höredas defensiva förmåga så borde vi med beaktande av hur pass mycket kontrollerat bollinnehav som vi faktiskt hade på deras planhalva kunnat skapa fler vassa chanser än vad vi gjorde denna gång. Vilket i sig var en skillnad mot många andra matcher tidigare där vi skapat en hel del chanser men inte haft förmågan att sätta dit bollen i maskorna. Mot Höreda presterade vi bra både i försvarsspelet och mittfältsspelet men fick inte till det tillräckligt bra i offensiven. Vi hade som sagt en del bra sekvenser men på totalen borde vi kunnat få till mer och ännu bättre. Höredas segermål kom med knappt 20 minuter kvar när Robert Eek höll sig framme och satte dit ett lågt inspel från kanten.
Vi får ta nya tag mot LSSK i sista matchen innan sommaruppehållet.